PSK Železničar Kraljevo
Header slika

RAJAC-Ostrvica-vodopadi Zagradje i Crkvine, vrh Suvobor

Psk Železničar Kraljevo u združenoj akciji sa Planinarskim društvom ,,Omorika,, iz Užica će u periodu od subote 06. aprila do nedelje 07. aprila 2024. godine organizovati planinarsku akciju na planinama Rudnik i Suvobor.
1. dan – 06. april (subota) : Polazak učesnika iz Kraljeva privatnim automobilima uz podelu troskova,vreme i mesto polaska u dogovoru sa ucesnicima pri prijavi(okvirno 8časova).Vozilima dolazimo do mesta Rudnik, od koga pravimo kraću planinarsku turu od ukupno 4 km uz obilazak vodopada Zagrađe u blizini “Porodice bistrih potoka”. Nakon povratka sa ove ture se nastavlja vozilima do malo daljeg sela Varnice, od kog se vrši uspon na vrh Ostrvica. Ukupna dužina staze je oko 3 km. Sledeća destinacija je vodopad Crkvine nadomak planinarskog doma “Čika Duško Jovanović” na Rajcu. U ovoj trećoj turi će se preći ukupno 1,5 km. Prelazak vozilima do smeštaja.
2. dan – 07. april (nedelja) : Od doma se u jutarnjim satima kreće na kružnu stazu na kojoj su vrhovi: Rajac, Šiljak i Suvobor. Dužina staze je 17 km sa kumulativnim usponom od 600 metara. Nakon ture, povratak za Kraljevo do večernjih časova.
Napomena: U slučaju da nema mesta u planinarskom domu, opcija je privatni smeštaj.
Troškovi smeštaja zavise od izbora smeštaja (planinarski dom ili privatni smeštaj).Organizacioni troškovi se ne naplaćuju.
BROJ UČESNIKA NIJE OGRANIČEN.
Svi učesnici su dužni da budu članovi organizacije u okviru Planinarskog saveza Srbije i da sa sobom ponesu adekvatnu opremu.
Koordinator akcije ispred Psk Železničar i vodja puta Dragana Tomović 064/15-72-668
Prijave kod Dragane do 1.4.2024 zbog rezervacije smeštaja.

Detalji

Adresa:
Vodič: Dragana Tomovic
Datum i vreme polazka: 06/04/2024 u 08:00
Duzina rute: 25 km.
Visinska razlika: 900

Google Mapa

Copyright by PSK Železničar 2016. All rights reserved.
Kopiranje slika i sadržaja bez naše dozvole je zabranjeno.