PSK Železničar Kraljevo
Header slika

23. zimski uspon na Trem

PSK “Železničar“ Kraljevo i ove godine organizuje odlazak na republičku akciju prvu u nizu ove 2019 godine. Suva planina nalazi se u samoj blizini grada Niša, Gadžin Hana, Vlasotinca, Babušnice i Bele Palanke. Sama planina ima izgled potkovice. Etimološki, naziv „Suva“ potiče od manjka izvora (ne postoje, često presuše) vode na samoj planini.
Najviši vrh Trem 1810 mnv.
Zimski uspon na Trem okuplja tokom godine najveći broj planinara na jednom mestu, drži se da je to stvar prestiža! Međutim, zimski uspon na Trem poznat je i po najvećem broju povreda tokom godine.

22.02.2019, petak
Polazak ka Niškoj Banji u 15 časova. Očekivani dolazak oko 18 časova. Smeštaj i kratki brifing. Slobodno popodne i veče.

23.02.2019, subota
Ustajanje u ranim jutarnjim satima. Krajnja lokacija minibusom Bojanine Vode odakle se kreće organizovano na uspon.

Ukupan uspon/spust: 1100 mnv/1100 mnv
Dužina staze: 17 kilometara.
Težina staze: Srednje teška/teška.

OPREMA: Prilagođena uslovima na terenu! Gojzerice, štapovi, prvi sloj, drugi sloj, jakna, rukavice tanje i deblje, kape..!
HRANA I VODA: Tokom uspona, hrana iz ranca (sendviči, slatkiši) voda po potrebi. Vodu piti u manjim količinama.

VAŽNA NAPOMENA:
NAJSTROŽE JE ZABRANJENO PRIBLIŽAVANJE SAMOJ LITICI ZBOG SNEŽNIH STREHI!!!!

TROŠKOVI PUTA: Troškovnik ćemo objaviti naknadno jer zavisi od broja zainteresovanih učesnika.

VOĐA AKCIJE: Zoran Novković, MB 561 UIAA, Tel: 060 0234 921
PRIJAVLJIVANJE: Kod vođa akcije lično (telefon, sms, viber)

NAPOMENA:
Prijava uz akontaciju, najkasnije dva dana pred polazak.
U slučaju odustajanja naći zamenu, ili se akontacija ne vraća.
Vodič zadržava pravo izmene trase, prekida akcije ili odustajanja od akcije u slučaju vremenskih i drugih uslova na terenu. Svi učesnici akcije učestvuju na sopstvenu odgovornost i moraju se pridržavati «Pravilnika o bezbednosti i odgovornosti u izvođenju planinarskih aktivnosti» PSS, « Pravila ponašanja planinara i usmenih uputstava organizatora i vodiča na akciji».
Na akciji mogu učestvovati planinari, članovi PSS i članovi inostranih klubova članova saveza priznatog od UIAA sa uplaćenom članarinom za 2019 što potvrđuje planinarskom, članskom knjižicom prilikom prijave i uplatom akontacije. Takođe na akciji mogu učestvovati i lica za koja je pokrenut postupak prijema u članstvo (lica koja su potpisala pristupnicu, evidencioni list i izjavu odgovornosti da na akciju idu na sopstvenu odgovornost).
Obrazac izjave o oslobađanju odgovornosti, učesnici akcije dobijaju od organizatora i vodiča, a pristupnicu i evidencioni list mogu dobiti i popuniti kod sekretara kluba na redovnim sastancima kluba.

Detalji

Zoran Novković
Adresa:
Vodič: Zoran Novković
Datum i vreme polazka: 22/02/2019 u 15:00
Duzina rute: 17 km.
Visinska razlika: 1100

Copyright by PSK Železničar 2016. All rights reserved.
Kopiranje slika i sadržaja bez naše dozvole je zabranjeno.